Uslovi korišćenja i polisa privatnosti

Uslovi korišćenja

Kupovina

Kako da kupim?

Odaberite knjigu klikom na “Poručite” i otvoriće vam se stranica za poručivanje. Ili pored svake knjige koju želite kupiti kliknite na “Dodajte u korpu”. Zatim kliknite na korpu kako biste je pregledali i ukoliko je sve u redu, kliknite na “Pređite na poručivanje”. Unesite tražene podatke, pregledajte svoju porudžbinu i ukoliko su svi podaci tačni, kliknite na dugme „Završite porudžbinu“.

Otvoriće vam se stranica sa potvrdom da ste uspešno izvršili porudžbinu, a podaci o porudžbini će vam stići i na mejl adresu koju ste ostavili.

Kako da platim?

Svoju porudžbinu možete platiti pouzećem i karticom.

Da li je kupovina na vašem sajtu sigurna?

Kupovina je sigurna. Podaci o kupovini vidljivi su samo administratoru. 

Način plaćanja

Pouzećem

Naručenu knjigu dobijate na kućnu adresu, a troškove porudžbine plaćate kuriru. Dostava na teritoriji Srbije je besplatna.

Platnim karticama

Ukoliko ste se odlučili za online plaćanje platnom karticom, prilikom poslednjeg koraka poručivanja, pre potvrde kupovine, sistem će vas preusmeriti na link za sigurno plaćanje WSPay, gde unosite podatke o svojoj platnoj kartici. Ukupna suma i broj pošiljke su automatski uneseni i ne mogu se menjati. Nakon uspešne kupovine, bićete vraćeni sa sigurne strane za plaćanje nazad na kpknjige.com, sa potvrdom da je kupovina uspešna.

Zaštita poverljivih podataka o transakciji

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije. Sigurnost podataka prilikom kupovine garantuje procesor platnih kartica, pa se tako kompletni proces naplate obavlja u sigurnom okruženju. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Izjava o konverziji

Sva plaćanja biće izvršena u valuti Republike Srbije – dinar (RSD). Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena vaša platna kartica biće izražen u vašoj lokalnoj valuti, konverzijom po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu. Hvala vam na razumevanju.

Načini, troškovi i rokovi isporuke

Dostavu vrši kurirska služba i dostava se vrši na teritoriji Republike srbije. Troškovi dostave su besplatni za sve porudžbine na teritoriji Republike Srbije, a rok za isporuku kurirskom službom je do 7 radnih dana od dana naručivanja.

Reklamacija

Reklamacije se mogu podneti isključivo u slučaju kada je: isporučena knjiga nekompletna, oštećena, ili ne odgovara specifikaciji porudžbine.

Reklamacije slati na: kupujemprodajem@kpknjige.com. U roku od 3 radna dana od podnošenja reklamacije bićete obavešteni o ishodu reklamacionog procesa.

Povraćaj robe

Povraćaj knjige se izvršava isključivo u slučaju reklamacije.

Ukoliko je roba plaćena pouzećem, novac se vraća isključivo na tekući račun – elektronskim putem.

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, KP Advertajzing d.o.o.  je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC, Maestro, Amex i Dina metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice. KP Advertajzing d.o.o. garantuje povraćaj novca kupcu shodno ishodu reklamacionog procesa. 

Garantujemo povraćaj novca kupcu shodno ishodu reklamacionog procesa. Kupac ima pravo da otkaže ugovor o kupovini shodno našem reklamacionom procesu.

Pravo na odustanak od ugovora

Prema Zakonu o zaštiti potrošača, kupovina preko sajta kpknjige.com smatra se prodajom na daljinu. Kod prodaje na daljinu Zakon ustanovljava pravo kupca da odustane od ugovora u roku od 14 dana od dana kada mu je proizvod predat. Prilikom odustanka kupac može, ali ne mora, da navede razloge zbog kojih odustaje od kupovine. 

U slučaju odustanka od ugovora, kupac treba da pošalje obaveštenje mejlom na kupujemprodajem@kpknjige.com kao i popunjen obrazac o odustanku od ugovora koji se može preuzeti ovde.

Kupac je dužan da pošalje knjigu u roku od 14 dana od slanja obrasca o odustanku od ugovora i sam će snositi troškove vraćanja knjige, osim ukoliko dobije pogrešnu ili oštećenu knjigu. Prilikom povraćaja knjige kupac je u obavezi da priloži račun/otpremnicu. Po isteku roka od 14 dana od dana kada je poslao odustanak, knjiga se više ne može vratiti. 

U slučaju odustanka od ugovora, kupac ima pravo na povraćaj novca. Trgovac je dužan da kupcu bez odlaganja vrati iznos koji je kupac platio po osnovu ugovora, a najkasnije u roku od 14 dana od dana prijema izjave o odustanku, s tim što trgovac može odložiti povraćaj sredstava dok ne dobije knjigu. Novac se uplaćuje na račun koji je kupac naveo u obrascu. Novac se uplaćuje na račun koji je kupac naveo u obrascu, bez obzira na to da li je roba plaćena gotovinom, karticom ili uplatom na račun.

Po prijemu knjige, utvrdiće se da li je vraćeni primerak neoštećen. U slučaju oštećenja koje je rezultat neadekvatnog rukovanja, kupac je odgovoran za umanjenu vrednost knjige usled neadekvatnog rukovanja. Ukoliko se utvrdi da je neispravnost nastupila krivicom kupca, odbiće se povraćaj novca i knjiga će biti vraćena kupcu o njegovom trošku.

Saobraznost

Saobraznost robe ugovoru utvrđuje se isključivo prema svojstvima i nameni robe kako je to definisano pripadajućom deklaracijom, odnosno specifikacijom robe.

Kompanija KP Advertajzing d.o.o. je odgovorna za nesaobraznost robe ugovoru, koja se pojavi u roku od dve godine od dana prelaska rizika na potrošača. Ako nesaobraznost nastane u roku od 6 meseci od dana prelaska rizika na potrošača, može se pretpostaviti da je nesaobraznost postojala u trenutku prelaska rizika na potrošača.

Sve troškove koji su neophodni da bi se roba saobrazila ugovoru, a naročito troškove rada, materijala preuzimanja i isporuke, snosi KP Advertajzing d.o.o.

Zaštita privatnosti

U ime kompanije KP Advertajzing d.o.o. obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših korisnika. Prikupljamo samo osnovne podatke o korisnicima, neophodne za poslovanje i informisanje korisnika, u skladu sa dobrim poslovnim običajima i svrhom pružanja kvalitetne usluge. Svi podaci o korisnicima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni u kompaniji KP Advertajzing d.o.o. (i poslovni partneri) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

U skladu sa ovim načelima, kompanija KP Advertajzing d.o.o.:

– Dostavlja obaveštenja korisnicima po ustaljenoj praksi;

– Omogućava izbor na koji način će se podaci koristiti u marketinške svrhe;

– Obezbeđuje mogućnost ažuriranja ili promene podataka;

– Ograničava dostupnost informacija o korisnicima;

– Omogućava kontakt u vezi sa pitanjima koja su vezana za zaštitu privatnosti.

Velika pažnja je usmerena ka čuvanju ličnih informacija, u skladu sa postojećim zakonima o privatnosti i u skladu sa internim standardima i praksom.

KP Advertajzing d.o.o. ne prodaje i ne iznajmljuje vaše lične podatke trećim licima. Vaše lične informacije mogu biti prosleđene našim povezanim licima radi vođenja zajedničke evidencije sa svrhom poboljšanja našeg poslovanja, kao i kurirskoj službi radi omogućavanja dostave kao i finansijskim institucijama radi omogućavanja kupovine.

Polisa privatnosti 

Ova polisa opisuje informacije i praksu u zaštiti privatnosti koja se primenjuje na sajtu – kpknjige.com.  Kada nam prosledite vaše lične podatke, pristajete na praksu korišćenja informacija na način na koji je to opisano u ovoj polisi.

Svako prikupljanje, obradu i čuvanje vaših podataka sprovešćemo u skladu sa važećim propisima Republike Srbije i novom evropskom regulativom o zaštiti podataka o ličnosti, poznatom pod imenom GDPR (General Data Protection Regulation).

Vaša privatnost je važna. Zato vam savetujemo da pažljivo pročitate ovaj tekst i informišete se.

Primenjivost ove polise ne važi na internet stranicama van domena kpknjige.com, a kojima se pristupa sa internet stranice kpknjige.com putem veza ka drugim internet stranicama koje su u vlasništvu trećeg lica. Želimo da vas podstaknemo da pročitate polise o zaštiti privatnosti ovih drugih internet stranica kako biste saznali na koji način one sakupljaju, koriste, razmenjuju i obezbeđuju vaše podatke.

Tipovi obaveštenja korisnicima

– Baneri;

– Lifleti;

– Njuzleteri;

– Poštanska i elektronska pisma;

– Katalozi;

– Telefonski pozivi.

Tipovi prikupljanih informacija

Informacije koje KP Advertajzing d.o.o. može prikupljati su:

– Vaše kontakt informacije (ime, prezime, poštanska i mejl adresa, broj telefona);

– Informacije za isporuku (adresa za isporuku);

– Kukiji i druge slične tehnologije (možemo iskoristiti tehnologiju kukija i druge slične tehnologije da bismo identifikovali vaš internet pretraživač, odnosno da bismo vam prikazali reklame; korišćenje sajta kpknjige.com može rezultovati automatskim čuvanjem određenih podataka na vašem uređaju, poput kukija i aplikativnih keš podataka potrebnih za komfornije korišćenje sajta).

Prikupljanje informacija

U toku kupovine ili tokom korišćenja naših servisa ili usluga, možemo vam zatražiti vaše lične informacije. To se može desiti u sledećim slučajevima:

– Pri online ili telefonskoj kupovini artikala;

– Korišćenjem nekog servisa ili usluge;

– Pri dostavi;

– Učestvovanjem u nagradnim igrama, poklonima, anketama i istraživanjima;

– Uspostavljanjem kontakta preko internet stranica;

Korišćenje informacija

Prikupljene informacije se koriste u sledećim slučajevima:

– Popunjavanje formi u zahtevima za informacijama;

– Obezbeđivanje i pružanje korisničkih servisa;

– Organizacija i administracija nagradnih igara, poklona, anketa i istraživanja;

– Ponuda novih artikala i servisa;

– Poboljšanje efektivnosti naših internet stranica, marketinških aktivnosti, servisa i ponude;

– Sprovođenje istraživanja i analiza;

– Slanje informacija u marketinške svrhe;

– Obavljanje drugih poslovnih aktivnosti.

Prikupljanje informacije o drugim ili od drugih osoba

Ukoliko nam dostavite informaciju o drugim osobama ili ako druge osobe dostave informacije o Vama, te informacije će biti korišćene striktno u svrhe za koje su i dostavljene. Kao primer ovog tipa informacija možemo da navedemo adresu prijatelja na koju će biti dostavljena porudžbina.

Prosleđivanje ličnih informacija

KP Advertajzing d.o.o. ne prodaje i ne iznajmljuje vaše lične podatke trećim licima.

Mogućnost neprihvatanja marketinških aktivnosti

Jednom kada prikupimo vaše podatke, možemo vam poslati marketinška obaveštenja koja sadrže povoljne ponude, promocije, prodajne akcije i ostale sadržaje. U svakom trenutku imate opciju neprihvatanja budućih marketinških obaveštenja.

Za prestanak primanja marketinških obaveštenja, molimo vas da preduzmete neku od sledećih opcija:

– Sledite uputstva za odjavu u primljenim marketinškim obaveštenjima koja su poslata s naše strane;

– Slanje mejla na adresu kupujemprodajem@kpknjige.com, subject „Odjava“;

– Putem poštanske adrese: KP Advertajzing d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 6, Ušće Tower 1, 11070 Novi Beograd, Beograd

Pri slanju mejla ili poštanskog pisma, molimo vas da upišete svoje puno ime i prezime, adresu, broj telefona, mejl adresu i da precizno naznačite koji tip marketinškog oglašavanja (mejl, direktna poštanska pisma ili telefonske pozive) ne želite da dobijate. Na taj način će biti osigurana vaša identifikacija u našem sistemu kako bismo uspešno obradili vaš zahtev.

KP Advertajzing d.o.o. će preduzeti neophodne korake kako bismo implementirali vaš zahtev za prestanak dobijanja marketinških obaveštenja. Zbog obrade podataka, poštanskih i sistemskih rokova, ova procedura može potrajati 10 radnih dana za mejl poruke i 6 nedelja za direktno slanje pošte. Dok ova promena ne stupi na snagu, moguće je da ćete u tom periodu i dalje dobijati naša marketinška obaveštenja.

Međutim, i kada se odjavite od prijema marketinških obaveštenja, moguće je da ćete i dalje dobijati poslovna obaveštenja kao što su potvrde o naručivanju robe, informacije o povraćaju robe, ili ostala obaveštenja.

Obezbeđivanje sigurnosti za lične podatke

Bilo da kupujete na internetu ili poručujete telefonom, primenjuju se mere bezbednosti i razumne predostrožnosti kako bi se sprečio gubitak, zloupotreba i neovlašćeni pristup vašim ličnim podacima koji su pod našom kontrolom. KP Advertajzing d.o.o. ne može da osigura ili garantuje sigurnost bilo kog podatka koji se prosleđuje putem elektronske pošte, tako da to radite na sopstvenu odgovornost.

S obzirom na to da je sigurnost vaših ličnih podataka visok prioritet, preduzet je određen broj akcija kako bi se omogućio pouzdan, tačan i siguran transfer podataka. Internet stranice sajta kpknjige.com koriste tehnologiju enkripcije, kao što je Secure Sockets Layer (SSL), kako bi se zaštitili vaši lični podaci tokom transfera podataka. SSL vrši enkripciju podataka iz porudžbine, kao što su vaše ime, prezime, adresa i broj telefona.

Korišćenje internet kolačića (kukija), ostalih tehnologija i trećih lica za prikupljanje podataka

Internet kolačić je mala tekstualna datoteka koju web stranica ili mejl poruka šalje vašem internet čitaču, koji ga onda može sačuvati na vašem hard disku. Naše web stranice i mejl poruke koriste internet kolačiće kako bismo maksimalno personalizovali proceduru kupovine na našim web stranicama. Kolačići simuliraju neprekidnu konekciju. Oni omogućavaju čuvanje informacija o vašim podešavanjima i sesijama i dozvoljavaju pristup web stranicama bez ponovne personalizacije.

Web čitač (browser) se može podesiti da ne prihvata internet kolačiće. U tom slučaju ćete biti u mogućnosti da gledate naše web stranice, ali nećete moći da kreirate korisnički nalog ili da napravite porudžbinu.

Naš web server automatski sakuplja informacije kao što su adresa (URL) web stranice sa koje ste došli, koje stranice ste posetili na našoj internet prezentaciji, koji web čitač koristite za pregled naših web stranica i ostale statističke podatke koji nam pomažu da razumemo kako posetioci koriste naše web stranice.

Web stranice sajta kpknjige.com koriste servise koje obezbeđuju treća lica i koja u naše ime, putem interneta, analiziraju saobraćaj i posećenost naših web stranica. Na taj način mogu biti prikupljane anonimne informacije o vašim posetama našim web stranicama i vašoj interakciji sa našim oglašavanjima. Za te potrebe se mogu koristiti tehnologije slične onima koje smo opisali u prethodnim pasusima, kako bi se izmerila efikasnost oglašavanja i mejlova.

Sakupljanje informacija od dece

KP Advertajzing d.o.o. neće svesno ili namerno putem interneta sakupljati lične podatke od dece mlađe od 13 godina. Zalažemo se za zaštitu prava dece.

Kontakt

Ukoliko imate pitanja ili pritužbe koje se tiču privatnosti i sigurnosti vaših podataka, ili ukoliko imate saznanja ili sumnju o narušavanju privatnosti ili sigurnosti, molimo vas da kontaktirate sa nama na neki od sledećih načina:

1. Pošaljite mejl na: kupujemprodajem@kpknjige.com;

2. Pošaljite nam pismo na poštansku adresu: KP Advertajzing d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 6, Ušće Tower 1, 11070 Novi Beograd, Beograd

3. Pozovite nas na broj telefona: 011/3282455.